Letartóztatás

2022.12.14. 19:00

Bíró elé kerül a férfi, akit drónnal és kutyákkal kerestek a tatabányai zsaruk - videó

A lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatása elrendelését a férfinak.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Mint korábban megírtuk, drónnal és keresőkutyákkal üldöztek egy bocskei férfit a tatabányai rendőrök. A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság az indítvány tárgyában december 15-én tart ülést, amelyen az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg végzését. 

Az indítvány szerint a férfi  2021. december 4-én a vértesszőlősi ingatlan ablakát egy metszőollóval befeszítette, az épületbe így bemászott, majd ott készpénzt és ékszereket  lopott. Az elkövetőt DNS nyom alapján azonosította nyomozó hatóság, ezért a bicskei otthonába mentek elfogni, a férfi azonban a háza ablakán kiugrott és elszaladt. A férfit menekülése közben a nyomozó hatóság  kutyával és drónnal követte, ezt követően fogta el.

A férfi büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősül, mert 2019-ben lopás bűntette miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a bíróság, a büntetéséből 2020-ban szabadult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában