Nem játék

2022.11.14. 07:16

Viperával vitték a PS4-et a huszonéves srácok Tatabányán

A felfegyverkezve elkövetett rablás ügyében november 15-én, kedden lesz tárgyalás a Tatabányai Törvényszéken.

G. D. V.

Fotó: Shutterstock

November 15-én, kedden reggel 8.30-kor kezdődik az előkészítő ülése annak a két férfinak, akik fegyverrel rabolták ki ismerősüket. A rablás és más bűncselekmény miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottakat ítélje fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Mint arról korábban beszámoltunk,  a két 20 éves fiatal, Cs. P. és S. Á. elhatározták, hogy ismerősüktől, a sértettől értékeket fognak erőszakkal elhozni, ennek megfelelően március 4-én 22 óra 10 perckor megjelentek az ismerősük tatabányai lakásánál. Az egyikük bekopogott, miközben fenyegetően azt kiabálta: „megdöglesz köcsög!”. A sértett résnyire kinyitotta az ajtót, a kiabáló férfi pedig a kezében egy 70-80 centiméter hosszú fém bottal, „viperával” hadonászott befelé.

Az elkövető  testi erővel nyomta az ajtót befelé, miközben sértett az próbálta azt visszanyomni. Ám a másik elkövető is nyomta az ajtót, így a két suhancnak sikerült bejutnia a lakásba.

Az ott lakó férfi a lakásba belépő viperás betörő kezére ráfogott, dulakodtak. Eközben a másik elkövető a lakásban magához vette a sértett 158 ezer forint értékű telefonját a hozzá tartozó 5500 forintos töltővel és 1990 forintos SIM-kártyával, valamint 3400 forintos szilikon tokkal.

A másik férfi odaszólt, hogy a „Playstationt is” rakja el, mire a férfi elvette a sértett 65 ezer forint értékű PS4 játékkonzolt. A sértettnek ekkor sikerült kiszabadulnia és a további bántalmazástól tartva elmenekült a helyszínről. A vádlottak ezután ellopták a kabátját, készpénzt, valamint a sértett nevére kiállított SZÉP kártyát és bankkártyát is, így összesen 308 ezer 390 forint értékű cuccal távoztak a lakásból.

A két huszonéves éves férfi ezután a lopott értékekkel távozott a lakásból. Nem sokkal később egyikük egy automatából a sértett nevére kiállított bankkártyát jogosulatlanul felhasználva egy energiaitalt vett 280 forint értékben. A vádlottak a lopott dolgokat pedig elosztották egymás között.

Miután a sértett bejelentést tett, a tatabányai rendőrök forró nyomon indultak az elkövetők után. Egyiküket, a 20 éves Cs. P-t még aznap éjjel, társát, a szintén 20 éves S. Á-t pedig másnap délelőtt fogták el. Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt vették őket őrizetbe.

A nyomozás során a sértettől elvitt mobiltelefont tartozékaival együtt, valamint a PS4 játékkonzolt lefoglalták és a sértett részére visszaadták a rendőrök, így a bűncselekménnyel okozott kár nagy része megtérült. Tekintettel arra, hogy az I. rendű vádlott által az elkövetés során használt „vipera” az élet kioltására alkalmas eszköz, a vádlottak cselekményüket felfegyverkezve követték el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában