Lopás

2022.11.28. 19:22

Börtönt kaphat az esztergomi Athos, Porthos és Aramis

Garázsokat tört fel a három fős társaság Esztergomban. Most bíróság előtt kell felelniük.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: Shutterstock

Előkészítő ülést tartanak annak a három férfinak az ügyében, akik egy esztergomi garázst törtek fel. Az ügyészség indítványozta, hogy bíróság a büntetett előéletű férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra, a büntetlen vádlottakat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje. 

A Tatabányai Törvényszék tárgyalási jegyzéke szerint a három férfi 2021. január 6.-án éjszaka egy esztergomi garázs ajtajáról a lakatot lefeszítette, onnan szerszámokat és kerékpárokat loptak el, összesen 266 ezer forint értékben, majd a kerékpárokon eltekertek a helyszínről. Még aznap este egy másik garázs ajtaját is felfeszítették, onnan 50 ezer 500 forint értékben vittek el horgászfelszereléseket, és szerszámokat. 

Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, a három férfi két másik garázsból is lopni akart, az egyik ajtaját nem sikerült felfeszíteni, a másik garázsban kutattak, de számukra értékkel bíró tárgyat nem találtak. 

A három tolvaj közül ketten egy nyitva hagyott autóból szerszámokat és GPS-t vittek el összesen 28 ezer forint értékben, valamint egy garázsból törött távcsövet, régi evőeszközöket, jelvényeket, és pálinkát zsákmányoltak. Hármójuk közül az egyik ötször volt büntetve, többszörös és különös visszaeső, míg ketten büntetlenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!