Embercsempész

2022.11.24. 13:06

Az „arab” megbízására vitte 40 utasát, Tatánál bukott az M1-esen a román férfi

Kemma.hu

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség indítványozta, hogy rendeljék el a letartóztatását annak a román állampolgárságú férfinak, aki 40 migránst szállított illegálisan tehergépkocsival – közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az indítvány szerint a férfi november 22-én 21 óra körül egy „arab” becenevű személy megbízásából Magyarországon, a szerb-magyar határ közelében, egy erdős területen, de pontosabban meg nem határozható helyen a megbízója által rendelkezésre bocsátott román rendszámú kisteherautóba felvett 40, magát szír, szomáliai, eritreai, valamint jemeni állampolgárnak valló, Magyarországon illegálisan tartózkodó személyt azzal a céllal, hogy őket a magyar-osztrák államhatár átlépését követően Nyugat-Európába szállítsa.

A tehergépkocsit a rendőrök november 23-án 0 óra 30 perckor az M1-es autópálya jobb oldalának 73-as kilométerszelvényében megállították és ellenőrizték. A Tatabányai Járásbíróság az indítvány tárgyában november 25-én, pénteken tart ülést, amelyen az elkövetőt meghallgatja, majd meghozza a végzését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában