Bírósági ítélet

2022.10.25. 07:00

Verés az elmaradó fizetésért: a férfi arccsontját is eltörték az esztergomi strandon

Nem várták meg a magyarázatot.

Kemma.hu

Felelnie kell tettéért az illetőnk

Forrás: Shutterstock

Önbíráskodás bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság előkészítő ülésén mindkét vádlott elfogadta a ügyészség által előterjesztett, a büntetés konkrét mértékére tett indítványt. A bíróság az egyik férfit 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 év 6 hónapra felfüggesztett börtönbüntetésre, a másik férfit 2 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítéletet  az ügyész, a vádlottak és védők tudomásul vették, így az jogerős.

A vádirat szerint két férfi (testvérek) 2021. június 10 és június 22  közötti időben néhány napot segédmunkásként dolgoztak, a munkaadó azonban nem fizette ki egyikük teljes bérét. A munkaadó 2021. június 26-án az esztergom-kertvárosi Palatinusz-tó partján tartózkodott, amikor a testvérek és egy harmadik férfi megjelentek a strandon.

Az egyik férfi, valamint a harmadik férfi számon kérték, hogy miért nem fizette ki a munkabért.  Az egyikük közölte, hogy a testvérének kell a pénz, majd a két férfi azt is tudtára adta a munkaadónak, hogy nem érdekli őket, hogy hogyan, de a ledolgozott munka után járó bért fizesse ki. Bár a munkaadó próbálta elmagyarázni, hogy miért nem fizetett, azonban az egyik férfi ekkor ököllel megütötte. A munkaadó elesett, majd miután felállt, a másik férfi is megütötte ököllel. A bántalmazás miatt a férfi arccsontja eltörött, adta hírül a Tatabányai Törvényszék. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában