Megelőzés

2022.10.29. 18:30

Útfelújítás az M1-esen : fontos felhívást tett közzé a rendőrség

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Az M1-es autópályán október 11-től a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Üzemeltető Zrt. útfelújítási munkálatokat végez, mely egészen november közepéig eltarthat.

A megkezdődött munkálatokat követően a megyei szakaszon számos súlyos kimenetelű, köztük egy halálos kimenetelű  közúti közlekedési baleset következett be. A munkálatok során bekövetkezett közlekedési események a már meglévő torlódások nagyságát markánsan megnövelték, így a baleseti kockázat is folyamatosan nőtt.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az M1-esen közlekedők figyelmét arra, hogy folyamatosan tájékozódjanak az Útinform honlapján, a MKIF által üzemeltetett előjelző táblákat figyeljék, továbbá azok utasításait vegyék komolyan.

Az autópályán ideiglenesen kihelyezett sebességkorlátozó tábláknak mindig maradéktalanul tegyenek eleget, hiszen a sebesség csökkentése nem csak ajánlott, hanem kötelező érvényű a járművezetők részére.

A közelmúltban bekövetkezett balesetek fokozottabb odafigyeléssel, a forgalmi viszonyokhoz megfelelő sebesség megválasztásával, illetve a követési távolság betartásával elkerülhetőek lettek volna, míg a  passzív biztonsági eszközök használatával a sérülések foka csökkenthetővé válna.   

Az útfelújítási munkálatok még tovább folytatódnak, ezért a rendőrség kéri, hogy tartsák be a szabályokat, figyelmesen közlekedjenek az autópálya ezen szakaszain és tegyenek meg mindent a balesetek elkerülése érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában