Motorosbarát szalagkorlát

2022.10.23. 09:00

Őrangyalként véd a fejlesztés: 2 éve nem történt motoros tragédia Héreg-Bajna "ringen"

Még két évvel ezelőtt helyezték ki a motorosbarát szalagkorlátot a Bajna és Héreg közötti úton, ahol azóta nem történt baleset.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A Magyar Közút közösségi oldalán számolt be arról, hogy a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.-vel együttműködve, közösen lépnek fel a motorral közlekedők védelme érdekében. Ennek részeként a szükséges helyeken a vezetőkorlátokat – a baleseti adatok és helyszíni mérlegelés alapján – motoros-alácsúszásgátló elemekkel egészítik ki. Ilyen elemek kerültek ki a megállapodás értelmében a napokban a a 66-os főút Mánfa térségi, illetve hamarosan a Pécs-Abaliget összekötő út 11 szakaszára. 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az országban elsőként a veszélyes Héreg-Bajna "ring" kapott motorosbarát szalagkorlátot. Mint bejegyzésében a Közút fogalmazott, fontos kísérleti projektet indítottak két évvel ezelőtt a Bajna és Héreg közötti úton. Ott az egyik ívnél speciális útburkolati jelek és neon sárga hátterű figyelmeztető jelzőtáblák kerültek ki az útra. 

A szakaszon zöld vonallal kijelölték az optimális ívet motorosok segítségével és az ellenkező irányú forgalmi sávok közötti távolság tartása érdekében fehér színű új útburkolati jeleket festettek fel a szakemberek. A festések és többlet táblakihelyezések óta nem volt baleset a helyszínen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában