Gyakorlat

2022.10.09. 11:00

Műszaki mentés, tűz - jöhet bármi, a sárisápi önkéntes tűzoltók készen állnak

Felkészültek a téli időszakra a sárisápi önkéntes lánglovagok. Az egyesület tagjai a közelmúltban balesetek műszaki mentését gyakorolták, valamint a kéménytüzek elméletét is átvették.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Facebook/Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp

A közelmúltban gyakorlással telt a szabadidejük a sárisápi önkéntes lánglovagoknak. Ahogyan az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp ÖTES közösségi oldalán is olvasható, a gyakorlásra azért volt szükség, mert szerettek volna felkészülni a rossz idő közeledtével bekövetkezhető balesetek műszaki mentésére. Miután az önkéntesek kellőképpen gyakorlatba jöttek, átvették a kéménytüzek elméletét is. 

Életeket menthet a kémények tisztítása - Ahogyan arról korábban írtunk: a statisztikák szerint minden ötödik lakástűz a kéményben keletkezik. Mindazoknak, akik nyílt égésterű tüzelő-fűtő berendezést használnak ajánlott az ingyenes kéményseprői ellenőrzés, tisztítás igénybevétele. Magánszemélyeknek az ellenőrzés évente egy alkalommal ingyenes. Fontos, hogy a tüzelőanyagot jól válasszuk meg a kandallók, kályhák esetében. Kerüljük a nedves, lakkozott, festett tűzifa használatát, hisz ezek amellett, hogy kárt tehetnek fűtőberendezéseinkben, veszélyesek is a kéményünkre nézve, nem utolsó sorban a levegő minőségét is nagy mértékben rontják.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában