Letartóztatásban

2022.10.11. 08:00

Majd' 500 tő indiai kendert nevelgetett a Bakonyalján, rács mögött marad

Újabb két hónappal hosszabbítaná meg az ügyészség a bakonysárkkányi drogos letartóztatásának idejét.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Komáromi Járási Ügyészség a jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt indult ügyben újabb indítványt tett az elkövető letartóztatásának a meghosszabbítására.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, 2021. június 13-án csaptak le a rendőrök arra a bakonyaljai férfira, aki közel 500 tő indiai hasis kendert termesztett házában és annak melléképületében.

Az indítvány szerint a férfi 2021. június 13-ig, bakonysárkányi lakóhelyén, az ingatlanának udvarán, illetve annak melléképületeiben magvakat ültetett el, indiai hasis kendert termesztett oly módon, hogy azokat rendszeresen öntözte annak érdekében, hogy kábítószert termesszen. 

A férfi által elültetett magvakból összesen 491 tő indiai hasis kender növényi egyed fejlődött ki, amelyeket a nyomozó hatóság 2021. június 13-án lefoglalt. A Komáromi Járásbíróság az ügyészség indítványára 2021. június 17-én rendelte el az elkövető letartóztatását. 

Az ügyészség indítványára  a Komáromi Járásbíróság a férfi letartóztatását  legutóbb október 17-ig hosszabbította meg. Az ügyészség újabb indítványában kezdeményezte a letartóztatás újabb két hónappal történő hosszabbítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában