A tárgyalóteremből jelentjük

2022.10.20. 11:44

Korábban szellemeket látott és hallott a süttői kettős gyilkosság gyanúsítottja

Csütörtökön a Tatabányai Törvényszéken folytatódott a 2020. május 16-án hajnalban történt kegyetlen kettős gyilkosság tárgyalása.

Goletz-Deák Viktória

A tárgyaláson egyértelműen arra keresték a választ, hogy Sz. D. beszámítható volt-e a gyilkosságok idején.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Fenntartja az elmeorvos-szakértő korábbi véleményét, miszerint a süttői kettős-gyilkosság vádlottja kegyetlen tettének idején kóros elmeállapotban szenvedett, amely miatt teljesen képtelen volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje és ennek megfelelően cselekedjen. Emiatt vele szemben büntethetőséget kizáró ok áll fenn.

Mint arról korábban beszámoltunk: a vádirat szerint Sz. D. brutális vérfürdőt rendezett: 36 késszúrással és vágással megölte a sógorát, majd 19 késszúrással a nővérével is végzett. Ezt követően a holttesteket benzinnel átitatott rongyokkal takarta le, az épületben benzint locsolt szét, és felgyújtotta azt, a holttestekkel együtt. A tűzben maga is megsérült, másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kezén, a lábán és az arcán, ezeket a budapesti Honvédkórházban látták el.

Félt, hogy követik és lehallgatják - A vádlott 2 napot vendégeskedett másodunokatestvérénél a gyilkosságok előtt mintegy két héttel. Akkor mondta, hogy skóciai tartózkodása alatt tagja volt egy szektának és rendszeresen fogyasztott több fajta drogot is. Beszélgetéseik során némileg zavartnak tűnt. Azt mondta, hogy nem használ okostelefont, mert követik és lehallgatják. Illetve egyszer azt is állította, hogy szellemek hangját hallja és látja azokat. Többször is megjegyezte, annyira szereti a testvérét, ha azt le akarnák lőni, ő a golyó elé ugrana, hogy megvédje. 

A tárgyaláson egyértelműen arra keresték a választ, hogy Sz. D. beszámítható volt-e a gyilkosságok idején. Az ügyben többek között meghallgatták a gyanúsított édesapját, közeli jóbarátját és másodunokatestvérét is. 

A vádlott édesapja, élve a hallgatás jogával, nem kívánt új vallomást tenni, de fenntartotta a korábban elmondottakat: jó kapcsolata volt a fiával, az segített neki a munkában. Sz. D. a testvérével és annak férjével is jóban volt. Nem látta soha zavartnak, vagy drog hatása alatt. Hasonlóan nyilatkozott a gyanúsított közeli barátja is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában