Suli

2022.09.01. 07:35

Zsaruk és polgárőrök lepik el a sulik környékét, de ne miattuk legyél óvatosabb

Az oktatási intézmények környékén rendőrök és polgárőrök együtt vigyáznak a gyerekekre az iskolakezdés apropóján.

Kemma.hu

Rendőrök és polgárőrök segítik a biztonságos közlekedést Komárom-Esztergom megyében az iskolák környékén. A rendőrség azt szeretné, ha minden gyermek épségben érkezne meg a tanintézménybe és a kicsengetést követően otthonába. Racsné Galambos Gréta rendőr őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense emlékeztetett rá: tapasztalat, hogy a gyerekek iskolába és hazafelé menet inkább egymásra figyelnek, mintsem a közlekedés más résztvevőire. Ott, ahol közlekedési lámpa segíti a zebrán való átkelést, könnyebb az iskolások dolga. Azoknál az intézményeknél azonban, ahol nincs lámpás irányítás, nagyobb a balesetveszély. Ezeknél a gyalogátkelőhelyeknél lesznek jelen rendőrök és polgárőrök az iskolakezdés előtt és a kicsengetést követően az elkövetkező napokban, hogy szükség esetén a járműforgalmat megállítva segítség a gyerekek biztonságos átkelését.

Mindemellett azzal is érdemes most számolni, hogy az esős időben eleve veszélyesebb a közlekedés, ahogy arról korábbi cikkünkben is írtunk

A megyei rendőr-főkapitányság a balesetmentes közlekedés érdekében arra kéri a járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal, a szülőket pedig arra, hogy beszélgessenek gyermekeikkel a közlekedés szabályairól, tanítsák meg őket az alapvető ismeretekre. Sok szülő autóval viszi iskolába gyermekét, de nem minden intézménynél van lehetőség a parkolásra. Őket arra kérik, hogy csemetéjüket ne az úttest felé eső oldalon szállítsák ki a járműből, hanem a járdánál. A késés ne legyen a sietség oka! A gyerek, ha csúszásban van, késsen inkább egy-két percet, minthogy baleset érje, vagy legyen ő egy baleset okozója, emelték ki. 

Arra is kérik a sofőröket, valamint a kerékpárosokat is, hogy az iskolai tanévkezdés miatt fokozott óvatossággal közlekedjenek az oktatási intézmények környékén és számoljanak a megnövekedett forgalommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában