Időjárás

2022.09.01. 07:11

Az eső is iskolába megy - hamisítatlan őszi idővel nyitott szeptember elseje

Teljesen jól érezhető, hogy tegnap még nyár volt, ma pedig ősz van, az éjszaka folyamán ugyanis Komárom-Esztergom megye több pontján szakadni kezdett, majd hűvös reggelre ébredtünk.

Kemma.hu

Érdemes a szokottnál óvatosabban közlekekedni

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Sz. A.

Meteorológiai riasztás ugyan nincs érvényben szűkebb hazánkra, de így is érezhető, hogy beköszöntött az ősz. A hűvös, esős időben érdemes a szokottnál is óvatosabban vezetni, és nem csak az iskolák környékén, ahova most visszatérnek a gyerekek, gyerekeiket gyalog vagy busszal kísérő szülők, a nyálkás, nedves utakon pedig megnőhet a féktávolság, nagyobb esély van arra, hogy megcsússzon az autó.

A fölöttünk áthaladó csapadéktömb nyomán főleg a Káld-Kisbér-Pilisszentlélek vonalon jeleztek csapadékot. Tatán például egész éjszaka rendületlenül esett az eső, Tatabányán is esik, ahogy Esztergomban is. 

Radarkép szeptember elsején hajnalban
Radarkép szeptember elsején hajnalban
Forrás: koponyeg.hu

Mindemellett a Köpönyeg.hu szerint gyenge hidegfronti hatás várható. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak...) is felerősödhetnek. 

A Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányság is figyelmezteti a sofőröket, hogy a zebráknál adjanak elsőbbséget a gyalogosoknak, míg a gyermekeiket kísérő szülőket arra, hogy hogyan is érhet oda épségben a gyerek a suliba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!