Találták, az övék

2022.09.22. 10:29

Videón a két jómadár: más kártyájával akartak jóllakni, meg bevásárolni Esztergomban

Miután nem jártak sikerrel a kártyákkal, simán felgyújtották azokat, a sértett iratait pedig egyenként beledobálták a vízbe.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Járási Ügyészség bankkártyával elkövetett visszaélés miatt vádiratot nyújtott azzal a két férfival szemben, akik talált bankkártyával akartak fizetni, a cselekményüket pedig biztonsági kamera rögzítette – közölte Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A vádirat szerint a sértett 2021. augusztus 12-én az esztergomi parkban egy padon felejtette az övtáskáját, amelyben személyes iratai, bankkártyái voltak. A buszállomáson a buszra felszállva vette észre a hiányt, ezért visszaszaladt a parkba, az övtáskát azonban már nem találta ott.

A parkban volt ebben az időben két férfi, akik megtalálták az övtáskát. A zsákmánnyal elmentek egy közeli étterembe, ahol, miután jóllaktak, az egyikük az övtáskában lelt SZÉP kártyával akart fizetni, ám fedezethiány miatt nem járt sikerrel.

Az elkövetők ezután a közeli áruházban az övtáskában talált két bankkártyájával akartak vásárolni, azonban fedezethiány miatt ez  a vásárlás is meghiúsult. A két férfi, hátrahagyva a termékeket, kisétált az önkiszolgáló kasszatérből.

A jómadarak ezután egy vízelvezető árok mellett kettétörték és meggyújtották a bankkártyákat, majd a magas aljnövényzet közé elszórták, a sértett iratait pedig egyenként beledobálták a vízbe. Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság az elkövetőkkel szemben pénzbüntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában