Kolbász a ruha alatt

2022.09.30. 18:05

Jóféle pálinkát és disznótorost lopott a tatabányai boltban – videón az ínyenc gyűjtögetés

Ananász-kókusz ízesítésű fütyülős pálinkát és két csomag disznótoros csomagot akart ellopni egy férfi. A biztonsági őr rajta kapta, 1,5 év próbaidőre felfüggesztett fogbüntetést kapott.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Másfél év felfüggesztettet kapott az a férfi, aki különös ízléssel válogatta ki a lopni valót.  A munkanélküli férfi ittasan 2021. december 19-én a tatabányai áruházban 1 üveg 3149 forint értékű, 0,5 literes, ananász-kókusz ízesítésű fütyülős pálinka üvegéről leszedte az áruvédelmi eszközt, majd az üveget a ruházatába rejtette. Ugyancsak a ruházata alá rejtett 2 disznótoros csomagot.

A férfi ezután a pénztárhoz ment, és kifizette azokat, amiket nem kívánt ellopni, majd fizetés után a ruházatába rejtett termékekkel távozott a helyszínről. Cselekményét azonban a biztonsági őr észlelte, ezért őt megállította, tőle a lopott árut visszavette.

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság 3 hónap, végrehajtásában 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki a férfira.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság kötelezte az elkövetőt arra, hogy a próbaidő alatt vegye fel a kapcsolatot állami közfoglalkoztatási szervvel, vagy a helyi önkormányzatnál jelentkezzen közfoglalkoztatásra. A tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában