Baleset

2022.09.14. 16:40

Egy leejtett kupakért hajol le, ezért csapódott fának a részeg bajnai sofőr

Közel harminc kilométert kocsikázott ittasan a férfi.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a bajnai férfival szemben, aki ittas állapotban a fának vezette autóját, mert vezetés közben lehajolt egy kupakért.

Fának ütközött a részeg sofőr
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a férfi március 6-án este az otthonában nagyobb mennyiségű sört fogyasztott, majd másnap reggel, március 7-én, nem sokkal 7 óra előtt kocsikázni indult autójával a Bajna-Héreg-Tarján-Tata-Agostyán útvonalon. 

Visszafele jövet majd vissza ugyanerre, amikor a 1128-as út Tata-Agostyán-Tardos közötti, 9+122 km szelvényében lehajolt a leejtett ásványvizes üveg kupakjáért. Ekkor lehatott az út jobb oldala melletti fás területre, majd vissza az úttestre, jobbra sodródott és egy fának ütközött. A férfi a baleset következtében könnyű sérülést szenvedett. A vádlott összesen 29,5 kilométert tett meg ittasan vezetve. 

Fának ütközött egy részeg sofőr
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában