Ítélet

2022.08.02. 18:10

Elfutott a rendőrök elől Komáromnál az embercsempész - itt a bíróság döntése ügyében

Az embercsempész összesen 12 migránst vitt a személyautóban. Volt, aki a csomagtartóban utazott.

Kemma.hu

Fotó: AS

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte annak a lengyel állampolgárságú férfinak a letartóztatását, aki 12 szírt szállított egy személyautóban. A végzés végleges, azt az ügyész, a védő és az elkövető is tudomásul vette, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője.

Az indítvány szerint a férfi július 29-én 18.00 óra körüli időben – ismeretlenül maradt embercsempésszel történt előzetes egyeztetést követően - Magyarország szerb-magyar határánál 12 szír állampolgárt vett fel magyar honosságú autójába. Az illegális bevándorlók sem érvényes úti okmánnyal, sem beutazási és tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek.  

A 12 szír állampolgárságú személyből egy az embercsempész mellé utasként, 5-en a hátsó ülésre, míg 6-an a csomagtartóba szálltak be. A férfi által Ausztria irányába vezetett személygépkocsit július 29-én a rendőrjárőrök valamint az adóhatóság járőrei Komárom közigazgatási határához tartozó, 8139-es számú főút 10-es kilométerszelvényénél ellenőrzés akarták vonni, azonban a gyanúsított ezt észlelve kiugrott a személygépkocsiból és menekülni kezdett. A gyanúsított futva 600-700 métert meg, azonban az intézkedő rendőrök elfogták

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában