Tárgyalás

2022.06.21. 07:33

Pénzért kényszerítette szexre 14 év alatti lányát és unokahúgát a nő, mindent tagadott

A megtartott ülésen a lányát és unokahúgát pénzért szexre kényszerítő anya nem ismerte be bűnösségét. Az ügyben szeptemberben tartanak tárgyalást.

Szász Dalma Kitti

Forrás: police.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint, ülést tartottak annak a nőnek az ügyében, aki fiatalkorú lányát és unokahúgát kényszerítette szexre egy férfi ismerősével, aki fizetett is ezért. A törvényszéktől megtudtuk, hogy az édesanya nem ismerte be bűnösségét, míg a férfi beismerte, de nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. A meghallgatás megkezdődött az ügyben, a tárgyalást pedig szeptemberre tűzték ki.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az ügyészség a nőt  folytatólagosan, több ember sérelmére, tizennyolcadik éltévét be nem töltött, nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntettével vádolta meg. A nő 2020. június elejétől 2020. október hónap végégig több alkalommal is rábeszélte a nevelése, felügyelete alatt álló sértetteket, hogy menjenek el férfi ismerőséhez, és részére különböző szexuális cselekményeket végezzenek. A nő elvárta, hogy az ezért kapott készpénzt neki átadják, mely összegekkel a továbbiakban már ő rendelkezett, így összesen legkevesebb 235 ezer forintot szerzett meg.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság az anyát ítélje szabadságvesztésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, szüntesse meg a szülői felügyeleti jogát. A férfi esetében is a szabadságvesztés kiszabása, a közügyek gyakorlásától való eltiltás mellett indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában