Fellebbeztek

2022.06.27. 15:09

Letartóztatták a Tatabányánál elfogott magyar embercsempészeket

300 ezer forintért vittek volna el 23 migránst egy autóba bezsuppolva az embercsempészek Ausztriába, de csak Tatabányáig jutottak.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Tatabányai Járásbíróság a mai ülésén elrendelte annak a két magyar férfinak az egy hónapra történő letartóztatását, akik 23 migránst zsúfoltak be egy tehergépkocsiba. A végzés nem végleges, ellene fellebbezést jelentettek be.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a két gyanúsított a június 24-ét megelőző napokban 300 ezer forint összeg ellenében elvállalta, hogy a Magyarország területére illegálisan érkező személyeket Ausztriába juttatja. A két magyar férfi aztán múlt pénteken a délutáni órákban az egyikük által vezetett magyar rendszámú gépjárműbe 7 pakisztáni, 11 afgán és 5 indiai állampolgárt vett fel azzal a szándékkal, hogy őket magyar-osztrák határ jogellenes átlépéséhez segítséget nyújtva, Ausztria területére szállítsák.

A két férfit 24-én este hétkor az M1-es autópálya jobb oldalán, Tatabánya magasságában tetten érték, az ellenőrzés során pedig a tehergépkocsi csomagterébe zsúfolva megtalálták a migránsokat. Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy az elkövetőket egy ismeretlen társuk is segítette: ő mutatta meg a migránsoknak a gépkocsit, majd az autó előtt haladva, az elkövetőkkel telefonon kommunikálva, útközben küldte nekik az út koordinátáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában