Előkészítő ülés

2022.06.21. 10:01

92 milliót vágott zsebre a tatai csaló, mégsem ismerte el bűnösségét

A tatai cégnél dolgozó férfi jogtalanul sikkasztott el majd' 92 millió forintot. Az ügyében tartott ülésen azonban nem ismerte be a bűnösségét.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, előkészítő ülést tartottak annak a tatai férfinak az ügyében, aki majd' 92 millió forintot csalt el. A Tatabányai Törvényszék arról tájékoztatta portálunkat, hogy az ülésen meghallgatták a vádlottat, aki nem ismerte be a bűncselekmény elkövetését, valamint kérte a tárgyalás megtartását. Szeptember 26-ra tűzték ki az újabb tárgyalást, amelyen tanúkat is meghallgat majd a bíróság.

A férfi 2011. október 24-től 2013. január 11-ig terjedő időben ügyvezetője volt egy tatai székhelyű gazdasági társaságnak, 2013. január 11. napját követően a cégnek új tulajdonosa és ügyvezetője lett. A vádlott azonban ezt követően is tovább folytatta a gazdasági tevékenységet a korábbi cége nevében és képviseletében, erről a tevékenységéről pedig nem tájékoztatta az új ügyvezetőt.

A csaló 2011. IV. negyedévtől 2013. I. negyedévig terjedő időszakban a gazdasági társaság nevében főként betonacél, henger huzal és faanyag, kisebb részben egyéb termékek kereskedelmével, illetve – szintén kisebb részben – különböző szolgáltatások nyújtásával foglalkozott. A beszerzett termékeket belföldön értékesítette, az általa nyújtott szolgáltatásokat ismeretlen módon – be nem jelentett saját alkalmazottakkal vagy számlát nem adó alvállalkozókkal – teljesítette.

 Az adóhatóság részére valótlan tartalmú bevallásokat adott be, és ezzel a vádirat szerint 91 millió 948 ezer forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje szabadságvesztésre, valamint tiltsa el a gazdasági társaság vezetője foglalkozástól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában