Bírósági tárgyalás

2022.06.19. 17:30

Közel 92 milliót csalt, hétfőn ül a vádlottak padjára a tatai férfi

Betonacéllal, huzalokkal, faanyaggal üzletelt illegálisan.

Kemma.hu

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Fotós: Fehér Gábor

Költségvetési csalás bűntette miatt indult eljárás az ellen a férfi ellen, aki a vádirat szerint 2011. október 24-től 2013. január 11-ig terjedő időben ügyvezetője volt egy tatai székhelyű gazdasági társaságnak, majd 2013. január 11. napját követően a cégnek új tulajdonosa és ügyvezetője lett. A vádlott azonban ezt követően is tovább folytatta a gazdasági tevékenységet a korábbi cég nevében és képviseletében, erről a tevékenységéről pedig nem tájékoztatta az új ügyvezetőt. 

A vádlott 2011. negyedik negyedévtől 2013. első negyedévig a gazdasági társaság nevében főként betonacél, henger huzal és faanyag, kisebb részben egyéb termékek kereskedelmével, illetve – szintén kisebb részben – különböző szolgáltatások nyújtásával foglalkozott. A vádlott a betonacélt és a henger huzalt döntően az Európai Közösség területéről, a fananyagot kisebb mértékben szintén onnan, nagyobb részben ismeretlen eladótól, az egyéb termékeket úgyszintén ismeretlen eladótól, számla nélkül vásárolta. 

A férfi a beszerzett termékeket belföldön értékesítette, az általa nyújtott szolgáltatásokat ismeretlen módon – be nem jelentett saját alkalmazottakkal vagy számlát nem adó alvállalkozókkal – teljesítette. A vádlottnak az általa végzett termékértékesítés és szolgáltatás nyújtás alapján kibocsátott számlákkal szemben igazolt költségként minimális összegű számla ált rendelkezésére. A vádlott az adóhatóság részére valótlan tartalmú bevallásokat adott be, és ezzel a vádirat szerint 91 millió 948 ezer forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek, adta hírül a Tatabányai Törvényszék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában