Börtönt kapott

2022.06.03. 08:44

3 még gyerek volt a 19 migránsból, akiket Esztergomnál átvinni a határon a cseh csempész

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járásbíróság június 2-án gyorsított eljárásban hozott ítéletet azzal a cseh állampolgárságú férfivel szemben, aki 19 migránst, köztük 3 kiskorút szállított illegálisan egy gépkocsival – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ahogyan azt korábban megírtuk, 18 szír és egy iráni állampolgár a jogszabályi rendelkezések megsértésével, a határt átlépve, május végén érkezett Magyarországra, majd május 31-én egy erdős helyen találkoztak a vádlottal. A sofőr az általa vezetett autó rakterét kinyitotta, ahová a 19 migráns bezsúfolódott.

A férfi ezután Esztergom felé indult velük, hogy a Mária Valéria hídon keresztül átlépje az államhatárt és utasai az országot jogellenesen és titokban elhagyhassák. Az embercsempész kocsiját azonban május 31-én 8 óra körül Esztergomban a rendőrök ellenőrizték, a férfit pedig elfogták.

A bíróság a vádlottat embercsempészés bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint 4 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítéletet a vádlott és a védője tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában