Zsúfolásig

2022.05.31. 19:02

Teherautóban vitte a 19 migránst Esztergom belterületén a cseh „sofőr”

A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján Esztergomban állítottak meg egy cseh honosságú tehergépkocsit május 31-én 8 óra 5 perckor. A járműben a cseh állampolgárságú embercsempészen kívül 19 illegális migráns utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat.

A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempésszel szemben a nyomozók büntetőeljárást indítanak – adta hírül a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!