Ítélet

2022.05.19. 06:34

Felfüggesztett kapott a tatabányai dohányboltos védője, az ügyészség súlyosítást kért

A férfinak nem tetszett az a tiszteletlen stílus, amit a vásárló a dohányboltossal szemben megenged, ezért kiosztott egy pár pofont.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint, a május 18-án tartott előkészítő ülésen ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki Tatabányán, egy dohányboltban veréssel védelmezte meg az eladót az egyik vendégtől, aki tiszteletlenül viselkedett. A Tatabányai Járásbíróság garázdaság vétsége miatt 6 hónap – 1 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte.

Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ítéletet a vádlott tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel az ügyész súlyosításért fellebbezett, hogy a bíróság a felfüggesztett szabadságvesztés mellett pénzbüntetést is szabjon ki a férfinak. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, 2021. augusztus 13-án a tatabányai dohányboltban, egy vevő az eladóval szóváltásba került, mert az eladó többszöri felszólítása ellenére a dohánybolt bejárata előtt fogyasztott szeszesitalt. A vitázó férfi a szóváltás során közölte a nővel, hogy a „pulton fogja őt kihúzni”, amit a sorban álló vádlott meghallott.

A vásárló nehezményezte a pultnál álló vevő tiszteletlen viselkedését, odament a férfihoz, akit ököllel arcon ütött. A megütött férfi az egyensúlyát elveszítve a polcnak dőlt, majd a padlózatra esett, ahol tovább ütötte őt. A férfi felkelt a földről, majd támadója meglökte és nyakon ütötte. A férfinek sérülése nem keletkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában