Vádemelés

2022.04.27. 10:50

Felfüggesztett börtönt kértek két horgászra azért, amit Ácsnál tettek (fotók)

Az orvhalászat vétsége és a lopás vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a két férfival szemben.

Kemma.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

 A vádirat szerint a két férfi 2021. július 21-én 22 óra körül gépkocsival az Ács térségében, a Duna árterében lévő halászati területre mentek. Az elkövetők egy kölcsönbe kapott motoros gumicsónakkal kimentek a megáradt Dunára, ahol az 50 méteres nyakzó hálót a vízre tették, majd röviddel később a hálóval jogosulatlanul megfogott halakat a csónakkal a partra kihúzták. 

Az elkövetők 4 darab szürke harcsát, 2 darab dévérkeszeget és 3 darab karika keszeget halásztak ki, amelyek összértéke 202 ezer 730 forint. Az elkövetők tevékenységét három halőr figyelte. Amikor az orvhalászok 22 óra 20 perc körül a partra visszaérkezve kiszálltak a csónakból és a hálóban lévő, eltulajdonított halakat cipelve elindultak a gépkocsijukhoz, a halőrök a rendőrjárőrök kiérkezéséig a tolvajokat feltartóztatták. Az elkövetők által használt nyakzó háló tiltott halfogási eszköznek minősül.

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság nyomozását követően az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság az elkövetőkkel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, valamint a lefoglalt nyakzó hálót kobozza el, tájékoztatta a Kemma.hu-t a megyei főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában