Akció

2022.04.25. 07:04

Drónt is bevetettek a rendőrök a motorosok ellenőrzésére az 1119-es szerpentinjén

Komárom-Esztergom megye egyik legveszélyesebb útszakaszán tartottak fokozott ellenőrzést

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotó: Szász Dalma Kitti

Ahogy jön a jó idő, az autósok mellett megjelennek a motorosok is. Sokan azonban nem tartják be a megfelelő sebességhatárt, aminek súlyos következményei is lehetnek. Ám az egyenruhások a szabálytalanul közlekedők kiszűrése érdekében minden eszközt és módszert igyekeznek bevetni. Éppen ezért a Tatabányai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott a 1119-es számú úton, Héreg és Bajna között április 24-én vasárnap.

Györke Kálmán rendőr őrnagy, a Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője a helyszínen elmondta: 

A Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály közúti ellenőreivel együttműködve tartjuk ma az ellenőrzést. A sebességellenőrzéssel párhuzamosan drónt is bevetünk. A motorkerékpárok-és személyautók műszaki állapotát, az ittasságot, valamint a nehéz gépjárművek közlekedésének tilalmát ellenőrizzük. Reggel nyolctól vagyunk itt a Bikaréten, és az első két órában már 8 szabályszegővel szemben intézkedtünk.

Mint mondta, azért erre az útszakaszra esett a választás, mert a héregi szerpentin igen kedvelt a motorosok körében. Sokan érkeznek más megyékből, de még Szlovákiából is. Az őrnagy hozzátette, hogy rendkívül sok balesetveszélyes szituáció történik, s ezzel az ellenőrzéssel megpróbálják megelőzni azokat.

Drónt is bevetettek
Forrás: Szász Dalma Kitti / 24 Óra

Minden szezon előtt át kell nézni a motort. A biztonságos motorozás egyik alapeleme a megfelelő minőségű és mintázatú gumiabroncs. Jó pár hónap kihagyása után még azoknak is eltompulhatnak a reflexei, akik egyébként több éve motoroznak. Érdemes az első időszakban lassabb tempóval haladni, és indulás előtt ellenőrizni a biztonsági felszereléseket is. A legfontosabb az, hogy sértetlen és tiszta-e a bukósisak, megfelelő állapotban van-e a védőkabát, nadrág, csizma, kesztyű és protektor. Indulás előtt mindenki tájékozódjon az út-, és időjárási viszonyokról, tartsák be a követési távolságot és a sebességhatárokat 

– mondta Györke Kálmán.
 

Az akció során a járművek sebességét is mérték az egyenruhások
Forrás: Szász Dalma Kitti / 24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában