Gondatlanság

2022.04.24. 14:16

A tatai anya hosszú napokra étlen-szomjan magukra hagyta kiskorú gyerekeit a fűtetlen lakásban

A kicsik nagykorú testvérüktől kértek segítséget, mikor már nem bírták tovább.

Kemma.hu

Forrás: borsonline.hu

Bíróság elé állítják azt az anyát, aki a vádak szerint azon kívül, hogy nem gondoskodott gyermekeiről, egyikük egészségét is súlyosan veszélyeztette. A nő egy tatai lakásban egyedül nevelte két kiskorú gyermekét. 2019. novemberétől egyre többször hagyta magukra őket, így azok napokig nem ettek. Főzni nem főzött rájuk, pénzt nem hagyott nekik, de még a leghidegebb téli  napokon sem gondoskodott tüzelőről 

Amikor a kisebbik gyermeknél a háziorvos laborvizsgálatot kért, anyja elvitte ugyan a vérvételre, de az eredményért már nem jelentkezett, így az sem derült ki időben, hogy a gyermeknek olyan betegsége van, ami miatt meg kellene műteni. 2022 januárjában aztán újra napokra eltűnt, a gyermekek pedig ismét a fűtetlen lakásban fagyoskodtak. Amikor már nem bírták tovább, már nagykorú testvérüktől kértek segítséget, így jutott végül a gyámhatóság tudomására az ügy. 

Az anya szülői felügyeleti jogát a bíróság 2020. december 3-án megszüntette. Az anya elhanyagoló magatartásával súlyosan megszegte kötelességét, ezzel a kiskorúak testi, értelmi, érzelmi fejlődését veszélyeztette. Az ügyészség indítványozta, hogy az anyát ítéljék börtönbüntetésre, és tiltsák el a közügyek gyakorlásától, írja a borsonline.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában