Figyelemelterelés

2022.03.01. 11:30

Videón a tatabányai Bonnie és Clyde: cselesen lopták a mobilokat az üzletből

A férfi és a nő kétszer is lopott mobiltelefont ugyanabból a tatabányai üzletből. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetést szabjon ki velük szemben.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország ügyészsége

Lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival és nővel szemben, akik közül a nő kétszer is elterelte a biztonsági őr figyelmét, amíg élettársa mobiltelefont lopott a tatabányai üzletből. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben az elkövetőkkel szemben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze az elkövetőket a sértett meg nem térült kárának a megfizetésére.

A vádirat szerint az elkövetők állandó munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkeztek 2021. május 22-én, amikor a tatabányai áruházban megjelentek. Az üzletben a férfi a  telefonokat tartalmazó polcsorhoz ment, közben élettársa a biztonsági őrrel kezdett el beszélgetni, hogy elterelje a figyelmét. Ezalatt a férfi a polc alján lévő dobozból kivett egy darab dual SIM kártyás kék színű  kártyafüggetlen 71 ezer 990 forint értékű mobiltelefont, oly módon, hogy az áruvédelmi eszközt lefejtette a telefon dobozáról és a dobozt kinyitotta, majd a telefont belerejtette a nadrág és az alsó nadrág közé. Ezután az elkövetők távoztak az üzletből, másnap a telefont piacon értékesítették.

Az elkövetők 2021. május 27-én ismét lopási szándákkal jelentek meg ugyanebben az üzletben. A nő a polcon kihelyezett bemutató készüléket oly módon nézegetett figyelemelterelés céljából, hogy az beriasztott ekkor a biztonsági őr odament és a riasztót hatástalanította, majd visszament a helyére. Ezen idő alatt a férfi a másik sorban lévő polc alján lévő dobozból kivett egy darab dual SIM kártyával ellátott kártyafüggetlen 59 ezer 990 forint értékű mobiltelefont,  az áruvédelmi eszközt lefejtette a telefon dobozáról és a dobozt kinyitotta, majd az eltulajdonított telefont belerejtette a nadrág és az alsó nadrág közé. Másnap a telefont értékesítették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában