Illegális bevándorlás

2022.03.02. 06:52

Több embercsempészt fogtak az M1-esen Tatabányánál, 19 migránst szállítottak

A hónap első és második napján is fogtak embercsempészeket a rendőrök az M1-es autópályán Tatabányánál. Összesen 19 migránst találtak a kocsikban.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján az M1-es autópálya 54-es kilométerszelvényében állítottak meg egy német honosságú személygépkocsit március 1-jén 8 óra 20 perckor. A járműben egy török állampolgárságú embercsempész, valamint négy férfi utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat.

Forrás: police.hu

A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempésszel szemben a nyomozók büntetőeljárást indítottak.

Szintén az M1-es autópályán, Tatabányánál a 60-as kilométerszelvényében tartóztattak fel egy szerb honosságú kisteherautót március 2-án 00 óra 50 perckor a rendőrök. A járműben egy szerb állampolgárságú embercsempész, valamint 15 férfi utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat. A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában