Jóvátette

2022.03.02. 10:31

Szomódi családi házat firkált össze a férfi, de megbánta tettét

A férfi egy szomódi családi házban és egy másik épületben is kárt tett a falfirkáival. Az okozott kárt megfizette, ezért az eljárást megszüntették vele szemben.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Kétrendbeli rongálás vétsége miatt indult indult eljárás azzal a férfival szemben, aki Szomódon egy családi házat és egy másik épületet is összefirkált. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a Tatai Járási Ügyészség tevékeny megbánás miatt megszüntette az eljárást, mert a férfi az okozott károkat kifizette.

A tényállás szerint a férfi 2020. november 23-a és 24-e között a szomódi családi ház falára falfirkát festett, ezzel 54 ezer 354 forint kárt okozott. Az elkövető 2020. novemberben egy másik szomódi épület belső falára több különböző színű és feliratú falfirkát festett, ezzel  54 ezer 79 forint kárt okozott. Az ügyészség az ügyet közvetítői eljárásra utalta, ezért az eljárást hat hónapra felfüggesztette. Az elkövető a közvetítői eljárásban az okozott kárt megfizette, ezzel a sérelmet jóvátette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában