Jogosítványa sem volt

2022.03.23. 14:16

Egy másik autó rendszámát szerelte a kocsijára, majd ittasan furikázott Tatabányán

A férfi nem gondoskodott a tulajdonában lévő autó átírásáról, ezért a járművet 2019. június 17-én kivonták a forgalomból. Ő úgy gondolta, áthidalja a problémát.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járásbíróság március 24-én, csütörtökön tárgyalja annak a férfinak az ügyét, aki tovább közlekedett azzal az autóval, amit korábban kivontak a forgalomból, ezért a rendszámtábláit egy rendőri intézkedés során, 2019 novemberében elvették tőle. A vádlott ennek ellenére is járni akart az autóval, ezért 2020 áprilisában nemes egyszerűséggel leszerelte Tatán egy köztudottan műszaki vizsga felkészítés céljából leparkoltatott autó rendszámát, majd a saját autójára tette át azt.

A férfi ezzel a tettével a jármű egyedi azonosító jelét meghamisította. De nem érte be ennyivel: a férfi, aki egyébként érvényes jogosítvánnyal nem rendelkezett és a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt, ittas állapotban autózott. Így igazoltatták a rendőrök Tatabányán. A március 24-i tárgyaláson a bizonyítási eljárás folytatása várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában