Későn észlelte a bajt

2022.03.21. 14:55

Belerokkant a balesetbe az a nő, akit a komáromi zebrán gázolt el egy figyelmetlen sofőr (képek)

A bíróság jogerős büntetővégzést hozott azzal a férfival szemben, aki kijelölt gyalogosátkelőhelyen ütött el egy nőt.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járásbíróság jogerős büntetővégzést hozott azzal a férfival szemben, aki Komáromban egy kijelölt gyalogosátkelőhelyen ütött el egy gyalogost – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi 2019. december 7-én Komáromban, lakott területen belül, a párhuzamos közlekedésre alkalmas Mártírok útján vezette autóját a baleset előtt. Előtte jármű nem haladt.

A Tatabányai Járási Ügyészség vádirata szerint a mellette lévő, külső forgalmi sávban egy tehergépkocsi a kijelölt gyalogosátkelőhely előtt megállt azért, hogy egy gyalogos áthaladását biztosítsa. Az elkövető azonban figyelmetlen volt, nem fokozott óvatossággal közeledett az átkelőhelyhez, ezért nem észlelte azt, hogy a tehergépkocsi megáll, és azt sem, hogy a sértett a gyalogosátkelőhelyen halad át.

A vétkes sofőr későn észlelte a nőt, és bár vészfékezésbe kezdett, ezzel az ütközést már nem tudta elkerülni. A sértett súlyos, maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyuló sérüléseket szenvedett el a balesetben.

Az ügyészség indítványa alapján a Komáromi Járásbíróság a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 10 hónap, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fogházbüntetést, valamint 1 év 6 hó járművezetéstől eltiltást szabott ki – tudtuk meg dr. Rácz Vandától, a Tatabányai Törvényszék helyettes sajtótitkárától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában