Gyalogosgázolás

2022.02.02. 12:26

Sosem lesz már egészséges a nő, akit a zebra közepén ütöttek el Komáromban (képek)

A másik sávban haladó kocsi megállt, hogy átengedje a gyalogost. A férfi nem figyelt, a Mártírok úti gyalogos-átkelőhelyen elsodorta a nőt.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt indult ügy azzal a 42 éves férfival szemben, aki egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütött el egy gyalogost. A Tatabányai Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi 2019. december 7-én Komárom lakott területén belül, a párhuzamos közlekedésre alkalmas Mártírok útján vezette Ford típusú autóját, előtte jármű nem haladt. A mellette lévő, külső forgalmi sávban egy tehergépkocsi a zebra előtt megállt azért, hogy átengedjen egy gyalogost.

Mint arról a baleset után beszámoltunk, a belső sávban haladó elkövető azonban figyelmetlen volt, és nem fokozott óvatossággal közeledett az átkelőhelyhez, ezért nem észlelte azt, hogy a tehergépkocsi megáll, és azt sem, hogy a sértett a gyalogos átkelőhelyen halad át. A vétkes sofőr ezért későn észlelte a nőt, és akkor ugyan vészfékezésbe kezdett, ezzel azonban már nem tudta elkerülni a balesetet: elütötte a gyalogost.

A sértett nő súlyos, maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyuló sérüléseket szenvedett el. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a Komáromi Járásbíróság a büntetlen  előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést, valamint hosszabb időben meghatározott járművezetéstől eltiltást szabjon ki – tájékoztatott dr. Reszl Ildikó a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség főügyésze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában