Ítélet

2022.02.25. 15:24

Vascsővel vert autószerelőt és bedrogozva vezetett az ácsi férfi, 5 évet kapott

Az ácsi férfi vascsővel verte össze sérelme megtorlásáért az autószerelőt. Ráadásul bódultan vezetés is volt a számláján. Első fokon 5 év fegyházbüntetésre ítélték.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint, a Komáromi Járásbíróság 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra, valamint 2 év 6 hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki sérelme törlesztéseként megverte az autószerelőt és megrongálta autóját. Az agresszornak nem csak azért, hanem bedrogozott vezetésért is felelnie kell. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítélettel szemben az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést. A bíróság a férfi letartóztatását az ítélet kihirdetését követően elrendelte.

Berágott az autószerelőre

A vádirat szerint a férfi  2019. év decemberében az autószerelőt egy személygépkocsi műszaki vizsgáztatásával bízta meg, amelyért 40 ezer forintot fizetett. A szerelő a kocsi hatósági műszaki felülvizsgálatát elvégeztette, amellyel kapcsolatban azonban vita alakul ki közöttük. A kocsi tulaja a pénzének visszaadását követelte. A szerelő  2020. február 12-én felkereste ismerősét egy komáromi műhelyben, ahol az éppen indulni készült a férfi közelben meghibásodott személygépkocsijának megjavítása céljából.  A szerelő ehhez felajánlotta segítségét, ezért ismerősét a gépkocsihoz szállította.

Verésig fajult a megtorlás

A helyszínen a vádlott meglátta szerelőt, indulatba jött, beült annak gépkocsijába,  az indítókulcsot kihúzta a gyújtáskapcsolóból és közölte vele, hogy addig nem mehet el, amíg a tartozását nem egyenlíti ki. A férfi a követelése érvényesítése végett ököllel megütötte az autószerelőt, majd annak kárt tett a kocsijában azzal, hogy lerúgta a visszapillantó tükrét. 

A letört tükröt felkapta és a szélvédő és a tetőlemez közötti részéhez dobta, amelynek következtében az autóban további kárt okozott. Az elkövető felkapott a földről egy vascsövet, azzal a szerelő felé sújtott, aki védekezésül felemelte a jobb karját, így az ütés a könyökét találta el. A sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett, a bántalmazás alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására.

Bedrogozva is kocsikázott

A gépkocsiban összesen 60 ezer forint kár keletkezett. A férfi 2019. december 20-án az ácsi lakóhelyéről úgy vezette Tatára a személygépkocsit, hogy szervezetében kábítószer volt, a vezetéskor bódult állapotban volt. Ezt a két ügyét a Komáromi Járásbíróság egyesítve vizsgálta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában