Állatkínzás

2022.02.22. 08:43

Nyomorúságos körülmények között tartotta állatait a komáromi nő, egy kutya el is pusztult

Az állatkínzás miatt indult ügyben a komáromi ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki a gondozására bízott állatokat elhanyagolta, amit egy kutyája nem is élt túl.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Komáromi Járási Ügyészség vádirata szerint az elkövető 2020. szeptember 5-től azzal volt megbízva, hogy a komáromi  ingatlanon tartott 4 csüngő malacot, és 3 kutyát gondozza. Az állatokat a nő két fabódéban és egy faketrecben tartotta, ami nem felelt meg az állatok élettani szükségleteinek, amiknek mozgásterük sem volt – tájékoztatott dr. Reszl Ildikó, a Komárom-Esztergom megyei Főügyészség főügyésze.

A nő az állatokat a mintegy két és fél hónap alatt hiányosan és rendszertelenül etette, és a folyamatos, elegendő ivóvíz ellátásukról sem gondoskodott. Emiatt az állatok kórosan lesoványodtak, izomsorvadás indult meg náluk, súlyos bőr-és szőrbetegségek alakultak ki, az egyik kutya el is pusztult.

Két másik kutyának az ellátás hiányosságai, a tartási körülmények, az állatorvosi ellátás hiánya miatt bal oldali fekélyes szaruhártya gyulladása és kétoldali szemhéj gyulladása alakult ki. Ez a bánásmód alkalmas lett volna arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását szenvedjenek vagy elpusztuljanak.

A Komáromi Rendőrkapitányság intézkedését követően az életben maradt állatok fajtamentő alapítványokhoz kerültek, ahol gondoskodnak a megfelelő ellátásukról. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában