Fokozott ellenőrzés

2022.02.17. 15:39

148 tehergépkocsiból és 7 autóbuszból 73 közlekedett jogsértően a megye útjain (képek)

A ROADPOL február 7. és 13. között Truck & Bus elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a Komárom-Esztergom megyei rendőrség is csatlakozott.

Kemma.hu

Forrás: Police.hu

Komárom-Esztergom megyében is ellenőrizték a nehéz tehergépkocsikat és az autóbuszokat a rendőrök. Az akció keretében a nehéz tehergépkocsikat ellenőrizték a rendőrök Komárom-Esztergom megyében. Elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását vizsgálták.

Az egyenruhások 148 tehergépkocsit és 7 autóbuszt ellenőriztek. Ezek esetében 73 alkalommal állapítottak meg jogsértést. Azonnali közlekedési korlátozást 2 nehéz tehergépkocsi, valamint 1 autóbusz esetében kellett elrendelni.

A tehergépkocsik ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 2 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 23 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 12 alkalommal kellett intézkedni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során 4 alkalommal nem használták a biztonsági övet, 1 jármű vezetője pedig túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 1 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 2 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 2 alkalommal kellett intézkedni – adta hírül a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában