Elkapták

2022.02.05. 07:39

11(!) migránssal a kocsiban bukott le az embercsempész az M1-esen

Nem kevesebb, mint 11, magát tunéziainak valló ember ült a sofőr mellett a magyar kocsiban.

Kemma.hu

11 embert zsuppolt be maga mellé a kocsiba az embercsempész

Forrás: police.hu

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján az M1-es autópálya 57-es kilométerszelvényében, Tatabánya térségében állítottak meg egy magyar hatósági jelzéssel ellátott személygépkocsit február 4-én éjszaka. A járműben a sofőrön kívül 11, magát tunéziai állampolgárnak valló férfi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig az országban való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A police.hu beszámolója szerint a járőrök a 22 éves embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak, kihallgatását követően őrizetbe vették. Mint hozzátették: az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az M1-esen, Tatabányáig tartott az embercsempész és utasai útja
Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában