Testi sértés

2022.01.21. 11:25

Nem ért egyet letartóztatása meghosszabbításával a tatabányai késelő csavargó

A buszmegállóban és játszótéren is késelő csavargó letartóztatását 2 hónappal meghosszabbították, azonban a férfi fellebbezett az ítélet ellen.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság  életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt indult ügyben újabb 2 hónappal meghosszabbította annak a férfinek a letartóztatását, aki egy tatabányai buszmegállóban hason szúrt egy másik embert. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottal szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés, a szökés, elrejtőzés, valamint a tanúk befolyásolásának a lehetősége, ezért a letartóztatás meghosszabbítása indokolt. 

Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be. Az ügyészség indítványával egyezően a járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását 2020. szeptember 25-én rendelte el.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2020. szeptember 23-án 14 óra 45 perc körüli időpontban Tatabánya egyik buszmegállójában kiabálni kezdett a sértettel, majd egy késsel, egy alkalommal hastájékon szúrta. A bántalmazás következtében a sértettnek hasi sérülése keletkezett, azonban a hasüregbe hatoló szúrás életveszélyes sérülést eredményezhetett volna. Az alkalmi munkából élő, csavargó életmódot folytató férfival szemben 2020. évben elkövetett testi sértés miatt még két büntetőeljárás van folyamatban, legutóbbi esetben a férfi Tatabánya egyik játszóterén a délutáni órákban combon és a vádlin szúrt meg egy másik embert. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában