Kegyelet helyett

2022.01.03. 08:24

Az esztergomi özvegy felesége sírjára szánt pénzét sikkasztotta el a csaló

Sikkasztás miatt indult ügy a Somogy megyei férfival szemben, aki az esztergomi sértett síremlékre szánt pénzét sikkasztotta el. Pénzbüntetést kaphat.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A sikkasztás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a Somogy megyei férfival szemben, aki az esztergomi sértett síremlékre szánt pénzét sikkasztotta el.

A vádirat szerint az esztergomi özvegy síremléket szeretett volna készíttetni néhai feleségének, ezért 2020. júliusában e-mailen keresztül felvette a kapcsolatot az elkövetővel. A két férfi ezután e-mailen, illetve telefonon egyeztetett a síremlékről, az elkövető még vázlatokat, terveket is küldött, majd 2020. augusztus 11-én a munka elkezdéséhez, az ahhoz szükséges kő megvásárlásához, kisplasztika elkészítéséhez 250 ezer forintot kért a sértettől, aki a pénzt 2020. augusztus 12-én át is utalta a megjelölt bankszámlára.

A síremlék elkészítéséhez szükséges márvány darab 150 ezer forintba került volna, azonban az elkövető a követ nem vette meg, a pénzt ehelyett jogtalanul eltulajdonítva a megélhetésére fordította. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a sikkasztó férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett kárának a megtérítésére – tájékoztatott dr. Reszl Ildikó, a Komárom-Esztergom megyei Főügyészség főügyésze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában