vádemelés

2021.12.03. 17:30

Pincelépcsőjéről zúgott le a tatabányai nő, durván átejtette a biztosítókat

A tatabányai nő sérülésével két biztosító társaságot is átejtett, összesen több mint 1,3 milliót utaltak át a csalónak. Az ügyészség most vádat emelt a nővel szemben.

Kemma.hu

Nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki két biztosító társaságnak okozott kárt hazugságával. Dr. Reszl Ildikó megyei főügyésztől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a nőt a Tatabányai Járásbíróság börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását rendelje el, valamint kötelezze az egyik biztosító meg nem térült kára megfizetésére.

A vádirat szerint a nő 2019. március 7-én tatabányai otthonában a pincelépcső 5. fokáról leesett, melynek következtében jobb válla megsérült, azonban ténylegesen munkaképes maradt. Az elkövető két különböző biztosító társaság felé kárigényt jelentett be, mindkétszer valótlanul azt közölte, hogy 2019. március 8. és 2019. május 12. között keresőképtelen volt. Ezzel szemben a nő a munkahelyén ebben az időszakban megjelent, nem volt betegállományban, munkát végzett, illetve fizetett szabadságát töltötte.

Az egyik biztosító 660 ezer forintot, a másik biztosító 689 ezer forintot utalt át a nőnek biztosítási összegként. Az elkövető a 660 ezer forintos kárt a biztosítónak megtérítette. A nőt a bíróság már korábban, 2017-ben csalás bűntette miatt 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Ezek is érdekelhetik