Csalók

2021.12.16. 15:42

Esztergomi ápolók hamisítottak védettségiket: pénzért játszották el az oltást (Videó)

Egy hónapra letartóztatták az esztergomi kórház két ápolóját, akik 20-40 ezer forintért hamisították a védettségi igazolványokat.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Tatabányai Járásbíróság egy 36 éves férfi (G. A.) és egy 45 éves női (F. J.) ápoló letartóztatását rendelte el bűnszövetségben elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt. A megalapozott gyanú szerint a G. A. és F. J. az esztergomi kórházban hamis védettségi igazolványhoz juttatott embereket.

A rendőrség tájékoztatása szerint összesen 22 embert, köztük egy vezető beosztású egészségügyi dolgozót hallgattak ki gyanúsítottként. A két ápolót végül  27 rendbeli vesztegetés, valamint 27 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével gyanúsították meg.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint tekintettel a bűncselekmény szervezett jellegére, megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén társaikat jogellenesen befolyásolnák, mellyel a bizonyítást veszélyeztetnék, ezért tartóztatták le 1 hónapra a két ápolót.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy mindemellett az is felmerült megalapozott gyanúként, hogy a férfi és a nő őrizetbe vétele előtt kokaint fogyasztott. Úgy tudni, hogy július 28. és november 27. között a két ápoló 20-40 ezer forintot fogadott el, hogy a G. A. által beszervezetteknek F. J.  - kötelességét megszegve - védőoltásokat ne adja be, így ők a vakcina felvétele nélkül hamis koronavírus elleni védettséget igazolásáról szóló dokumentumhoz jussanak.

A rendőrség tájékoztatása szerint a  kutatások alkalmával okiratokat és tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában