emberölés

2021.11.26. 20:42

Halálra késelte szobatársát, 9 évet kapott a tatabányai Ifjúság úti gyilkosság elkövetője

Azzal vádolta, hogy elkábította és szexuálisan zaklatta. Később ezért halálra szurkálta a lakótársat. A Tatabányai Törvényszék november 26-án hozott ítéletet az ügyben.

Kemma.hu

A vádiratból kiderült: a 24 éves P. R. január 11-én kezdett dolgozni operátorként egy tatabányai gyárban, ezen a napon költözött be a munkáltatója által biztosított lakásba, ahol ekkor már ott lakott a későbbi áldozat. Gyakoriak voltak köztük a viták, mert a vádlott használta a sértett használati tárgyait, kutatott az iratai között.

Egy tatabányai tömbház egyik lakásában történt gyilkosság (Fotó: Herczeg István / 24 Óra)

A végzetes nap előtti reggelen P. R. azzal vádolta meg a lakótársát, hogy az kábító hatású italt adott neki, és az éjszaka folyamán megerőszakolta őt. A sértett a munkáltatójának jelezte is az alaptalan vádaskodást.

A vádlott február 5-én hajnali 3 óra körül felébredt a lakásban, végbéltáji fájdalma volt, ami eszébe juttatta azt az alaptalan gondolatát, hogy az előző éjszaka a sértett szexuálisan közeledett hozzá. Emiatt dühös lett, kiment a konyhába és

magához vett egy 8,5 centiméter hosszú kést, és lakótársát négyszer megszúrta.

A szúrások az idősebb férfi sértett mellkasát, az állcsúcsa bal oldalát, a bal vállcsúcsát és a bal lapockáját érték. A sértett a bántalmazásra felébredt, megpróbált felkelni és védekezni, ekkor az egyik szúrás sérülést okozott a bal kezén is. P. R. ekkor lenyomta az ágyra áldozatát és megszorította a nyakát. A szúrások miatt a sértett elhunyt.

Egy lakásból segélykiáltások hallatszottak, a rendőrök egy halott férfit találtak a helyszínen (Fotó: police.hu)

P. R. röviddel a végzetes éjszaka előtt egyébként ismeretlen személytől, ismeretlen helyen kábítószert: marihuánát szerzett meg, melyet el is fogyasztott. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje.

Az ügyben november 26-án született ítélet.

A bíróság a vádirattal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat és a főügyészség indítványa alapján 9 év börtönbüntetést szabott ki vele szemben, valamint 9 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá megállapította, hogy a férfi nem bocsátható feltételesen szabadlábra – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Borbély Veronika.

Az ügyész tudomásul vette a Tatabányai Törvényszék által hozott ítéletet, azonban a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős – tájékoztatott dr. Rácz Vanda, a Tatabányai Törvényszék bírósági titkára.

Ezek is érdekelhetik