előkészítő ülés

2021.11.28. 06:25

Filmbe illő, ahogy Tatán trükközött a sofőr, börtön járhat tettéért

A férfi autóját kivonták a forgalomból, de nem mondott le használatáról, ezért Tatán folyamodott olyan trükkhöz, amiért most börtönbe küldené az ügyészség.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint november 30-án előkészítő ülést tartanak annak a férfinak az ügyében, aki a forgalomból kivont autójával és annak rendszámával trükközött. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a sofőrt ítélje börtönbüntetésre, tiltsa el a közúti járművezetéstől, valamint a közügyek gyakorlásától.

A férfi nem gondoskodott a tulajdonában lévő autó átírásáról, ezért a járművet 2019. június 17-én kivonták a forgalomból. Mivel a férfi tovább közlekedett az autóval, a rendszámtábláit egy rendőri intézkedés során, 2019. novemberében elvették tőle. A sofőr ennek ellenére is járni akart az autóval, ezért 2020. áprilisában Tatán – köztudottan műszaki vizsga felkészítés céljából leparkoltatott – autó rendszámát leszerelte és a saját autójára tette, amivel a jármű egyedi azonosító jelét meghamisította.

Az érvényes jogosítvánnyal nem rendelkező, a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt álló, ittas állapotú férfi az autóval Tatabányán közlekedett, amikor a rendőrök igazoltatták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában