hátborzongató

2021.11.27. 10:55

„Elvágom a torkod” – arany reményében rontottak az idős dorogi párra éjszaka

Horrorfilmbe illő, amit az idős dorogi párnak az éjszaka a házukban át kellett élniük. Most a visszaeső bűnöző ügyében tartanak előkészítő ülést.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint december 2-án előkészítő ülést tartanak annak a férfinak az ügyében, aki három társával éjjel rontott rá a házban egy idős dorogi párra, annak a reményében, hogy sok pénzt és aranyat zsákmányolnak majd. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a többszörös visszaeső bűnözőt fegyházbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A vádirat szerint a férfi negyedmagával gépkocsival utazott a dorogi idősek házához 2014. február 4-én az esti órákban, mert azt a tippet kapták, hogy azok nagyobb összeget tartanak maguknál. Az egyik elkövető a kertkaput megemelte, így az kinyílt, majd a ház áramellátását kiiktatta, ezért az idős férfi kilépett a házból, felkapcsolta a megszakítót. Ekkor a támadó a férfit a mellkasánál fogva a lakás padlójára lökte, ököllel arcon ütötte és egy körülbelül 10 centiméteres pengehosszúságú kést a feje mellé téve megkérdezte tőle, hogy „hol van a pénz és az arany.” A bácsi segítségért kiáltott, mire az elkövető megfenyegette, hogy elvágja a torkát, majd a cipőjével a fejére lépett, így megakadályozva a további kiabálást. A férfinak horzsolt és zúzott sérüléseket okozott.

A bűnöző két társa eközben a lakást átkutatta, egyikük az idős nő arcára pulóvert szorított, pénzt és aranyat követelt tőle. A nő az erőszakos magatartás és fenyegetés hatására elmondta, hogy hol tartják a pénzüket és az ékszereket, így a rablók 205 ezer forint készpénzt, valamint a néni összesen 245 ezer 640 forint értékű ékszereit magukhoz vették. A három férfi negyedik társa – akinek személye ismeretlen – eközben a gépkocsiban várakozott.

A visszaeső férfi 2 társa bűnösségéről jogerős döntés született az Esztergomi Járásbíróságon, majd másodfokon a Tatabányai Törvényszék ítélete alapján.

Ezek is érdekelhetik