Sebességkorlát

2021.10.04. 09:09

Rommá törte a kocsit Tata és Kocs között, soha többé nem vezethet

Tatáról Kocs felé sietett, amikor elvesztette uralmát a járműve felett. Vele utazó felesége komoly sérüléseket szenvedett. A baleset a férfi jogosítványába került.

Kemma.hu

Tatáról Kocs felé sietett, amikor elvesztette uralmát a járműve felett. Vele utazó felesége komoly sérüléseket szenvedett. A baleset a férfi jogosítványába került.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Az ügyészség javaslatával egyezően végleges hatállyal eltiltotta a járművezetéstől a Tatai Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly február 26-án Tata és Kocs között autójával kisodródott az útról. Utasa – a felesége – többszörös bordatörést szenvedett. A vádirat szerint a sofőr a 60 kilométer/órás sebességkorlátozást megsértve legalább 75-80-nal vezette a járművet, aminek következtében a bal kanyarban elvesztette a gépkocsija feletti uralmat. A kanyar előtt nem csak a sebességhatárt, hanem még esőzésre utaló „csúszós úttest” veszélyt jelző tábla is volt.

Mint azt a megyei főügyészségtől megtudtuk, az autó az úton keresztbe fordult, átsodródott a másik sávba, majd az úttest melletti árok falának ütközött a jobb elejével. Emiatt meg is pördült, felborult, majd visszabillenve állt meg. A sofőr 8 napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedett. A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a balesetben a vádlott házastársa sérült meg súlyosabban: mellüregi sérülése, többszörös bordatörése, tüdőzúzódása keletkezett.

A bíróság a bűnösség mellett az igazságügyi szakértői véleményre támaszkodva megállapította azt is, hogy a férfi már nem rendelkezik a biztonságos járművezetéshez szükséges pszichikai jellemzőkkel, észlelési, cselekvési és döntési képességgel, ezért a járművezetésre alkalmatlan, de attól végleg el is tiltották. Az ítélet jogerős, ellene sem a vádlott, sem az ügyész nem jelentett be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában