első fok

2021.10.26. 11:30

Pénzt akart az esztergomi drogdíler, két év börtönt kapott helyette

Nem jogerős ítélet született annak a dílernek az ügyében, aki bedrogozva kocsikázott Esztergom utcáin tavaly nyáron.

Kemma.hu

Forrás: shutterstock

Ítélet született annak az esztergomi drogdílernek az ügyében, akit tavaly júliusban egy közúti ellenőrzés során fogtak el. A büntetett előéletű férfival szemben kábítószerfogyasztás, -kereskedelem és bódult állapotban való vezetés volt a vád. A hétfőn, előkészítő ülésen meghozott döntés szerint két év börtön, két év közügyektől való eltiltás és egy év négy hónap jármű vezetéstől való eltiltás vár az egykori drogdílerre, illetve 380 ezer forint bűnügyi költség megfizetése. A határozat azonban még nem jogerős, a vádlott és a védő három nap gondolkodási időt kért – tudtuk meg dr. Szabó Ferenctől, a Tatabányai Törvényszék sajtószóvivőjétől.

A vádirat szerint a férfit 2020. július 9-én, 23 óra után pár perccel vonták rendőrségi intézkedés alá, miután amfetamint és marihuánát fogyasztva, bódult állapotban Esztergomban vezette gépkocsiját. Ezek után a lakásában, valamit a kocsijában is ismeretlen helyről származó kábítószereket találtak az egyenruhások. A vádlott 2,04 gramm amfetamint és 10,86 gramm marihuánát tartott épp akkor magánál, melyek közül az amfetamin TCH-tartalma bőven meghaladta a csekély mennyiség felső határát. A férfi saját kábítószer -szükségleteinek biztosításán túl, anyagi helyzetének javítása érdekében a drogokkal kereskedett. Februártól kezdve egészen júliusig lakóhelye közelében csomagonként 0,8 grammot, összesen 14,4 gramm marihuánát értékesített különböző személyeknek.

Mint megtudtuk, a marihuána totál TCH-tartalma 0,02 gramm, amely a csekély mennyiség felső határának 0,02 százaléka, az amfetamin 0,606 gramm amfetamin bázist tartalmaz, amely meghaladja a csekély mennyiség felső határát, annak 121,2 százaléka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában