ittas

2021.10.10. 06:06

Mentősökre támadt a merev részeg férfi Ácson, szanaszét verte a mentőautót

A részeg férfi a mentőautóban agresszívvé vált. Fel akart kelni a hordágyról, majd elkezdte szétverni az autót. A mentősöknek a rendőröket is ki kellett hívniuk.

kemma.hu

Az Országos Mentőszolgálat saját halottjának tekinti az elhunyt mentőgépkocsivezetőt, akit majd' egy hónapja ért súlyos baleset.

Forrás: OMSZ

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint október 14-én a tanúk meghallgatásával folytatódik annak az ácsi férfinak az ügye, akihez segítségnyújtás miatt érkezett mentő, de az a kocsit szétverte és akadályozta az ellátását. A férfi cselekménye miatt a mentősöknek rendőri segítséget kellett hívniuk.

A vádirat szerint 2019. április 17-én 19 óra 5 perckor az Országos Mentőszolgálathoz bejelentés érkezett, mely szerint egy földön fekvő beteghez kértek mentőt az Ácsra. A mentőegység tagjai a helyszínen megállapították, hogy a férfi nincs életveszélyben, panaszát alkohol miatti intoxikáció okozta, ezért a kórházba szállításhoz a hordágyon fekve pozícionálták.

Az ittas férfi a mentőgépkocsiban lévő hordágyon agresszívvé vált, dobálta a testét, a mentő oldalfalát öklével ütögette, megpróbált leszállni az ágyról, ezért a mentőápoló megpróbálta a hordágyon tartani. A mentőápoló segítségére siető mentőgépkocsivezető felé ütött, mely cselekményeivel akadályozta a mentőegység tagjainak jogszerű eljárását. Az agresszor tombolása miatt a mentőgépkocsi hordágy háttámlája eltörött, ami 78 ezer 613 forint rongálási kárt eredményezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában