felelőtlenség

2021.10.09. 16:51

130-as horrorelőzés a 10-es úton: gyermek is sérült a súlyos balesetben

A felelőtlen férfi a záróvonalnál kezdte előzni 130-cal a beért kocsisort, majd ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő autóval. A balesetben egy gyermek is megsérült.

kemma.hu

A baleset a fiatalkorú sofőr miatt történt

Forrás: shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint október 12-én előkészítő ülést tartanak annak a férfinak az ügyében, aki 130-cal, tilos helyen előzött kocsisort a 10-es úton, majd súlyos balesetet okozott. Az ügyészség indítványozta, hogy a sofőrt a bíróság ítélje felfüggesztett fogházbüntetésre, valamint pénzbüntetésre és tiltsa el hosszabb időre a közúti járművezetéstől.

A vádirat szerint a férfi 2019. március 16-án személygépkocsit vezetett a 10-es számú főúton, Tokodaltáró felől Dorog irányába, a gépkocsiban még négyen utaztak. A sofőr utolérte a több járműből álló kocsisort, amelynek előzésébe kezdett olyan útszakaszon, ahol az tilos. A vádlott a járműforgalom elől elzárt területre hajtott, a megengedett 90 kilométer/óra sebesség helyett, 130 kilométer/óra sebességgel haladt.

A záróvonal átlépésével végrehajtott előzés során a férfi későn észlelte, hogy az előzéshez igénybe vett forgalmi sávban szabályosan közeledik felé egy személygépkocsi. A vétkes sofőr fékezett, és a járművét jobbra kormányozta, azonban a sávjába visszatérni nem tudott. A szembejövő vétlen sofőr az ütközés elhárítása érdekében jobbra kormányzott, azonban a két kocsi így is karambolozott. Az ütközés hatására a vétlen személygépkocsi az útpadkára sodródott és a szalagkorlátnak ütközött. A gondatlan sofőr által vezetett autó lesodródott az úttestről, és egy fának ütközött. A balesetben a vétlen sofőr nyolc napon túl gyógyuló bordatörést, gyermekkorú utasa, valamint a gondatlan sofőr két utasa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában