ítélet

2021.09.29. 10:51

Környéről lopott katalizátort 4 férfi, közmunkával és pénzbüntetéssel megúszták

A 4 férfi azért utazott Környére, hogy onnan katalizátort lopjanak. A bíróság az elkövetőket most pénzbüntetésre és közmunkára ítélte.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság ítéletet hozott 4 férfivel szemben, akik Környén loptak ki egy autóból a katalizátort.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság a négy férfi közül kettőt 100, illetve 120 óra közérdekű munka büntetésre, további kettő férfit 120 ezer forint, illetve 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélt. Az ítélet jogerős, azt az ügyész, a vádlottak, és védők is tudomásul vették.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a 4 férfi előre megbeszélte, hogy gépkocsiból katalizátort fognak lopni azért, hogy értékesítsék. Az elkövetők június 29-én éjszaka gépkocsival Környére utaztak, ott a sértett személygépkocsiját a jobb első ajtajánál megemelték, ezután egy akkumulátoros fűrésszel hárman kivágták az 50 ezer forint értékű katalizátort, miközben negyedik társuk figyeléssel segítette cselekményüket.

A tatabányai rendőrök a helyszínről gépkocsival menekülő elkövetőket Tatabányán fogták el. A négy férfi beismerő vallomást tett, közülük egy büntetlen, a többiek büntetett előéletűek.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában