tárgyalás

2021.09.08. 17:35

Buszsofőrökre támadtak a drogosok Esztergomban

Két férfi buszra akart szállni Esztergomban, de a jármű nem indult műszaki hiba miatt. Féktelen haragra gerjedt erre a két jóember.

Kemma.hu

Majd' 50 éves szolgálat után „nyugdíjba vonul” a Simor János utcában lévő buszpályaudvar. Az új helyet az augusztus 18-án adják át hivatalosan.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

Szeptember 10-én az Esztergomi Járásbíróságon folytatódik annak a két férfinek az ügye, akik az esztergomi buszvégállomáson balhéztak bedrogozva. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt állítják őket bíróság elé. Az eset még 2019 januárjában történt, korán reggel.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a két férfi, kábítószertől befolyásolt állapotban buszra akart szállni, de az, amit kinéztek maguknak, nem indult. Ugyanis műszaki hibás volt. A járműben ott volt a sofőr és egy segítségére siető kolléga, a két drogos pedig odakint kopogni kezdett nekik. Nem tudták, hogy baj van a busszal, a jelzésre pedig, hogy nem szállhatnak fel (hiszen felesleges is lett volna), begorombultak. Tenyérrel ütögették az első szélvédőt, belefejeltek az ajtó üvegébe, közben hangosan szidalmazták a sofőrt.

A buszon tartózkodó kollégák közül az egyik rendőrt hívott, míg a másik kinyitotta az ajtót, hogy közölje szóban is a hőzöngőkkel: a busz nem indul el, nem szállhatnak fel rá. Mindennek ellenére az egyik férfi fel akart szállni, a társa pedig az útjukat álló sértett felé ütött. Amikor az lelépett a buszról, folytatták szidalmazását, leköpték és újra megpróbálták megütni. Ezeket többször sikeresen hárította, de néhányszor sikerült őt háton, combon és karon találniuk.

Erre már egy másik buszsofőr is odasietett, hogy segítsen. Az elsőrendű vádlottat elhúzta, aki erre válon ütötte őt. Ezt követően a két delikvens hazaindult, de azért még néhány kerékpárba és egy másik buszba még többször belerúgtak. Dühüket ez nem csillapította azonban. Visszafordultak, hogy megbeszéljék sérelmüket a buszsofőrökkel.

Ezt sem sikerült békésen intézni: a műszaki hibás járműnél ordítoztak, az elsőrendű vádlott megint ütni akart, de nem azt találta el, akit akart, hanem a forgalomirányító nőt, aki épp csillapítani akarta a kedélyeket. A férfi bocsánatot kért a nőtől, akinek 8 napon belül gyógyuló sérülést okozott. Ha ez még nem lett volna elég: a helyszínre érkező rendőrök jelenlétébenugyanez a férfi még egy utast is megütött egyszer, mert nyugtatni akarta őt és agresszor társát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában