súlyosítás

2021.09.29. 06:11

523 hónapot ülhet a dorogi dílerbanda, az ügyészség még tovább tartaná bent őket (videó, fotók)

Az elsőfokú ítélet értelmében a 11 tagú dílerbanda összesen 43,5 év börtönbüntetést kapott. Az ügyészség 8 díler esetében súlyosítaná az ítéletet.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság összesen tizenegy dílerrel szemben hozott elsőfokú ítéletet.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei ügyészség ügyészség helyettes szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy az ügyben az ügyészség nyolc díler terhére, súlyosításért, a hosszabb idejű szabadságvesztésre elítélés végett jelentett be fellebbezést, három kereskedő vonatkozásában az elsőfokú ítéletet tudomásul vette.

A bíróság végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a terjesztőket

Az I. rendűt: 5 év 3 hónap börtönbüntetésre és 1 millió 396 ezer forint vagyonelkobzásra, , a II. rendűt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre és 287 ezer forint vagyonelkobzásra, a III. rendűt 3 év 9 hónap börtönbüntetésre és 571 ezer forint vagyonelkobzásra, a IV. rendűt 3 év börtönbüntetésre, az V. rendűt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre és 997 ezer forint vagyonelkobzásra, a VI. rendűt 4 év 10 hónap börtönbüntetésre, a VII. rendűt 3 év börtönbüntetésre és 607 ezer 500 forint vagyonelkobzásra, a VIII. rendűt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre és 1 millió 100 ezer forint vagyonelkobzásra, a IX. rendűt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre és 210 ezer forint vagyonelkobzásra, a X. rendűt 4 év 8 hónap börtönbüntetésre és 32 ezer forint vagyonelkobzásra, a XI. rendűt 4 év 5 hónap börtönbüntetésre és 168 ezer 500 forint vagyonelkobzásra ítélte.

A vádirat szerint az egyéni vállalkozóként dolgozó dorogi férfi munkaviszonyban alkalmazott egy férfit, akivel megállapodott abban 2018. tavaszán, hogy az amfetamin beszerzését finanszírozza, az alkalmazott a kábítószert megvásárolja, majd értékesíti, a hasznon ezután megosztoznak. Az alkalmazott férfi az így beszerzett kábítószert további kilenc fogyasztónak értékesítette. Az egyéni vállalkozó 2018. áprilisától 2019. márciusáig kábítószer értékesítéséből 1 millió 100 ezer forintra tett szert. Az így értékesített kábítószer a csekély mennyiség felső határának 1200 százaléka, a jelentős mennyiség alsó határának 60 százaléka.

Az értékesítésbe további férfiak is bekapcsolódtak, ketten gépkocsival szállították a kábítószert a megadott helyszínekre, az egyik férfi a kiszállított kábítószer árán felül 500 forintot számolt fel a fogyasztók felé történő értékesítés során, a másik sofőr az értékesített kábítószer vételárából kapott díjazást megbízójától.

Két férfi 2019. februárjától az értékesítést összehangolta, közösen, azonos forrásból szereztek be nagyobb mennyiségű, alacsonyabb árú kábítószert, annak eladási árát egyeztették, majd a kábítószert vevőkörük számára külön eladták, a fogyasztókat egymáshoz irányították. Az egyik férfi élettársa több alkalommal jelen volt a kábítószerek átadásánál, a telefonhívásokat fogadta, a megrendeléseket a férfi számára közvetítette, valamint az értékesítéséből származó kintlévőségeket, a másokkal szembeni anyagi követeléseket adminisztrálta. A nő számos alkalommal jelen volt, amikor élettársa a kábítószert beszerezte, illetve az értékesítésben is részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában